INTEGRIMET EKONOMIKE EVROPIANE PDF

Me u shndrrua n Union doganor, ndrsa nga fillon heqja graduale e barierave pr levizjen e lir t kapitali dhe puns. Pyetjet e reja me karakter strategjik t bots s zhvilluar Inkuadrimi n Unionin Evropian- nj ndr qllimet strategjike t do vendi n Evrop Shkatrrimi i sistemit komunist n Evropn Juglindore dhe tranzicioni i filluar Gatishmria e Unionit pr ndihmn n rrugn drejt demokracis, ekonomis s tregut dhe ristrukturimit t ekonomis Prgatitjet e Unionit Evropian t pr sfidn m t madhe n historin e saj- Zgjerimin Njohja m e mir e problematiks s BEE dhe Unionit Evropian Disa nga objektivat kryesore t UE jan: eliminimi i restriksioneve intrazonale n levizjen e produkteve, kapitalit, sherbimeve dhe fuqis puntore; vendosja e tarifave t prbashkta eksterne, arritja e politikave t prbashkta t agrobiznesit, harmonizimi i sistemit t taxave dhe atij legal, krijimi i politikave uniforme t antitrusteve, vendosja e valuts s prbashkt dhe politiks s prbashkt monetare. UE ka disa marrveshje t tregtis s lir me vende dhe grupe t vendeve, duke formuar blokun tregtar m t madh dhe m t pasur n bot. Kartelet dhe marrveshjet mbi mimet e mallrave: prcaktojn mimet e mallrave ne vendet n zhvillim dhe n ato t zhvilluara. Vendet e zhvilluara eksportojn produkte finale, ndrsa ato n zhvillim eksportojn produkte parsore ose gjysmfinale.

Author:Dair Morg
Country:Guatemala
Language:English (Spanish)
Genre:Environment
Published (Last):6 May 2007
Pages:398
PDF File Size:6.9 Mb
ePub File Size:4.99 Mb
ISBN:648-9-40448-827-8
Downloads:11035
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:DairrMe u shndrrua n Union doganor, ndrsa nga fillon heqja graduale e barierave pr levizjen e lir t kapitali dhe puns. Pyetjet e reja me karakter strategjik t bots s zhvilluar Inkuadrimi n Unionin Evropian- nj ndr qllimet strategjike t do vendi n Evrop Shkatrrimi i sistemit komunist n Evropn Juglindore dhe tranzicioni i filluar Gatishmria e Unionit pr ndihmn n rrugn drejt demokracis, ekonomis s tregut dhe ristrukturimit t ekonomis Prgatitjet e Unionit Evropian t pr sfidn m t madhe n historin e saj- Zgjerimin Njohja m e mir e problematiks s BEE dhe Unionit Evropian Disa nga objektivat kryesore t UE jan: eliminimi i restriksioneve intrazonale n levizjen e produkteve, kapitalit, sherbimeve dhe fuqis puntore; vendosja e tarifave t prbashkta eksterne, arritja e politikave t prbashkta t agrobiznesit, harmonizimi i sistemit t taxave dhe atij legal, krijimi i politikave uniforme t antitrusteve, vendosja e valuts s prbashkt dhe politiks s prbashkt monetare.

UE ka disa marrveshje t tregtis s lir me vende dhe grupe t vendeve, duke formuar blokun tregtar m t madh dhe m t pasur n bot. Kartelet dhe marrveshjet mbi mimet e mallrave: prcaktojn mimet e mallrave ne vendet n zhvillim dhe n ato t zhvilluara.

Vendet e zhvilluara eksportojn produkte finale, ndrsa ato n zhvillim eksportojn produkte parsore ose gjysmfinale. Kartelet definojn mimin pr t eliminuar konkurimin n mime nga vendet e ndryshme: psh OPEC tenton t definoj mimin e nafts. Dinamika e madhe afariste karakterizohet me demokratizim, liberalizim i shkmbimeve, forma t reja t integrimeve, dialog i hapur n mes t vendeve.

Kjo shkon nganjeher n ekstremitm duke i ngritur prap ndjenjat e vjetra pr ndarje t teritoreve ekonomike Tranzicioni n vendet e EJL ka nj rendsi t posaqme n ket proces. Aspekti i zgjerimit t UE ndikon n ekonomit e vendeve. Globalizimi i ekonomis krijon ndrvarshmri. Ekonomia e re sht ekonomia e informacionit t pasur nuk jan m ata q kan kapitale fizike por ata q kan informacione Pyetje pr diskutim!

Cilat jan prfitimet e Kosovs nga integrimi ekonomik? Sa jan arritur objektivat e msimit?

CAMDEN MARC TRAIN SCHEDULE PDF

INTEGRIMET EKONOMIKE EVROPIANE PDF

Our Lenders are ready to give you a loan. Login Register Login with Facebook. Skip to main content. Finance is the study of how investors allocate their assets over time under conditions of certainty and uncertainty.

INTRODUCING PHYSICAL GEOGRAPHY 5TH EDITION STRAHLER PDF

Integrimet Ekonomike Evropiane

.

Related Articles